Alles in 1 pakket informatie
Verhuizen

Terug naar informatie

Wat moet ik doen bij een verhuizing

Als je gaat verhuizen naar een andere woning moet je dit aangeven bij je internet provider. Deze zal dan ervoor zorgen dat je internet verbinding met je mee verhuist. Het kan echter wel eens voorkomen dat je provider de diensten die je afneemt niet kan leveren op het nieuwe adres. Stel je hebt nu een glasvezel abonnement, maar je verhuist naar een woning zonder glasvezel aansluiting. In dat geval wordt je abonnement kosteloos opgezegd en kan je alles in 1 providers vergelijken. Stem ook niet te snel in met een ander aanbod van je provider, maar oriënteer eerst bij ons of je niet ergens anders voordeliger uit bent op je nieuwe adres.

Hoe kan ik mijn contract opzeggen?

Je kan er voor kiezen om zelf je contract op te zeggen en een nieuwe provider uit te zoeken. Dit kan je echter ook door de providers zelf laten regelen middels een overstapservice. Zo heb je een soepele transitie naar je nieuwe internet verbinding en kom je niet voor dubbele kosten te staan. Als je toch zelf je contract wilt opzeggen, dan kan je dit online zelf regelen op de website van je provider. Eventueel kan je dit ook telefonisch via de klantenservice doen.

Stappenplan bij het kiezen van een nieuw abonnement

Hieronder hebben we een kort stappenplan samengesteld over hoe je het beste een nieuw internet abonnement kunt uitzoeken voor je nieuwe woning.

Check contractduur van huidig abonnement

Van belang is dat je overstapt zonder een overstapboete. Controleer dus altijd of je contracttermijn verlopen is en je abonnement maandelijks opzegbaar.

Bedenk wat je wilt

Wil je liever alleen internet? Of toch een alles in 1 pakket waarbij je profiteert van hoge kortingsacties en een vaste telefoonlijn met een groot aantal televisie zenders? Bedenk van tevoren wat voor een pakket samenstelling je nodig hebt voor je huishoudsamenstelling.

Postcodecheck

Met onze alles in 1 postcodecheck controleer je snel wat voor abonnementen er op jou adres mogelijk zijn. Afhankelijk van de type verbindingen en snelheden kan je kiezen voor DSL, kabel of glasvezel internet.

Kies een provider

In onze vergelijker zie je een compleet overzicht van alle alles in 1 aanbieders van Nederland. We maken het overzichtelijk om zowel de pakketinhoud als de prijzen met elkaar te vergelijken. Het is vervolgens aan jezelf voor welke provider je kiest. Ons overzicht baseren we altijd op welke provider het goedkoopste is en sjoemelen dus niet met overzichten.

Nummer-en e-mailbehoud

Heb je al een vaste telefoonlijn of e-mail adres bij je huidige provider? Dan kan je deze behouden. Het nummerbehoud is eenvoudig te regelen via je nieuwe provider. Om je emailadres te behouden zal je contact moeten opnemen met je huidige provider. Deze zal; je dan een aanbod doen om gebruik te kunnen blijven maken van je mailbox voor een paar euro per maand.

Bedenktijd van 14 dagen

In Nederland heb je altijd een wettelijke 14 dagen bedenktijd bij een koop op afstand. In feite is dit dus ook het geval bij het afnemen van een internet abonnement. Je doet deze aankoop niet in een fysieke winkel en mag dus nog binnen 14 dagen terugkomen op je besluit. Wel zo handig als je ineens een betere alles in 1 aanbieding voorbij ziet komen.

Terug naar informatie