Alles in 1 pakket vergelijken met 4K-televisie

4 augustus 2017

Alles in 1 pakket vergelijken met 4K-televisie

Heb je al een aantal maanden een 4K-televisie klaar staan om in de beste resolutie TV te kijken of wacht je er juist op omdat het een mooi excuus is om een nieuwe TV te kopen? Dan is nu eindelijk je kans! Bij KPN kan je nu met een alles in 1 pakket 4K televisie kijken.

Wat is 4K televisie kijken

4K televisie kijken is vier keer zo scherp beeld dan het traditionele Full HD beeld. Dat is tevens de reden waar ‘4K’ vandaan komt. Het wordt ook wel Ultra HD genoemd. Hiermee heb je een waanzinnig kleurcontrast op je TV. Dit komt door de resolutie waar je naar kijkt: 3840 x 2160 pixels. Dit komt neer op een totaal aantal pixels van 8.294.400. HD televisie heeft een resolutie van 1280 x 720. 4K televisie is dus veel scherper, beter en mooier.

Wat kan ik nu al zien met 4K televisie

Omdat 4K televisie nog niet lang beschikbaar is, zijn er nog niet veel zenders die je in 4K kunt zien. Het allermooiste is wanneer de content speciaal is gemaakt voor 4K. Momenteel kan nog niet alles worden opgenomen in 4K-kwaliteit waardoor het aanbod momenteel nog wat magertjes is.

 • Xite (Muziekkanaal)
 • Netflix
 • Geselecteerde films/series

Het is dus vooral vast voorbereiden voor op de toekomst. Naar verwachting zullen in de komende jaren steeds meer zenders geschikt zijn om in 4K-kwaliteit te bekijken. Het is ook wel handig om te weten wat je allemaal nodig hebt om 4K televisie te kunnen kijken.

Wat heb je nodig voor 4K televisie

Om 4K televisie te kunnen kijken heb je ten eerste een televisie nodig die geschikt is voor 4K (Ultra HD). Aan te raden is om een televisie te nemen die na 2014 is gemaakt. Toentertijd maakten ze nog gebruik van verouderde technieken waardoor providers niet kunnen garanderen dat er 4K televisie mee gekeken kan worden. Ten tweede een geschikte Experia Box van KPN en een 4K TV-ontvanger. Deze krijg je beiden van KPN als je het abonnement aanschaft met 4K televisie.

Checklist 4K televisie kijken

 • 4K UHD TV
 • Geschikte Experia Box
 • Voldoende internetsnelheid
 • 4K TV-ontvanger
 • Welk alles in 1 pakket moet ik hebben voor 4K televisie

  Momenteel is het alleen mogelijk om bij KPN een alles in 1 aan te schaffen waardoor je 4K televisie kunt kijken. Bij het internetabonnement van 100 Mbit/s zitten twee 4K HD-tv ontvangers inbegrepen. Met de TV-ontvanger krijg je een speciale HDMi-kabel (Hi Speed 2.0) erbij geleverd. De ontvanger werkt tevens via Bluetooth.

  Alles in 1 KPN

  100/10 Mbit DSL
  106 zenders - 50 in HD
  Vaste lijn

  Prijs details

  € 70,00 p.m.
  Geen activatiekosten
  Eerste 6 maanden € 50,00 p.m.

  Maandprijs

  € 60,00

  Meer Info