Alles in 1 pakket vergelijken met interactieve televisie

6 juli 2016

Alles in 1 pakket vergelijken met interactieve televisie

Met interactieve televisie bepaal je zelf wat je wilt kijken én wanneer je het wilt kijken. Providers bieden verschillende mogelijkheden met betrekking tot interactieve televisie aan. Alles in 1 pakket vergelijken zocht uit wat interactieve televisie precies is en wie het beste aanbod heeft.

Wat is interactieve tv?

Interactieve tv is een nieuwe vorm van televisie kijken, je bepaalt namelijk zelf wat je kijkt en op welk moment. Er zijn vele mogelijkheden met interactieve televisie. Je kunt tv-programma’s die al zijn uitgezonden later terug kijken, programma’s opnemen, tv-programma’s pauzeren en terugspoelen, een programma wat al bezig is vanaf het begin kijken en online tv kijken.

Via onderstaande navigatie kan je naar het specifieke onderwerp om daar meer over te weten te komen en te zien welke providers interactieve televisie aanbieden dat aansluit bij jouw wensen.

Welke aanbieders bieden Programma gemist aan

Een onderdeel van interactieve televisie is Programma Gemist, ook wel ‘uitzending gemist’ genoemd. Hiermee is het mogelijk om verschillende tv-programma’s te bekijken na de uitzending. Je hoeft geen tv-programma’s meer op te nemen. Via de decoder kan je de meeste tv-programma’s terug kijken. Over het algemeen is Programma Gemist alleen beschikbaar voor Nederlandse zenders. Daarnaast moet je bij commerciële zenders vaak extra betalen om uitzendingen later terug te kijken. Om dit te compenseren is het wel mogelijk om bij de commerciële zenders programma’s kosteloos op te nemen.

Meestal is het mogelijk om een aantal minuten na de uitzending het tv-programma terug te kijken. Mocht het programma net een paar minuten bezig zijn, en je vanaf het begin wilt kijken, kan je gebruik maken van de functie Begin Gemist.

Alle alles in 1 aanbieders bieden Programma Gemist aan, wel zitten er verschillen in. Zo bieden sommige aanbieders de mogelijkheid om het enkel tot twee dagen later terug te krijgen. Terwijl andere providers de tv-programma’s tot tien dagen terug aanbieden, al dan niet tegen betaling.

ProviderTot 2 dagen terugTot 10 dagen terug
XJa
JaJa (€ 10,- p.m.)
XJa (€ 5,- p.m.)
XJa
JaJa (€ 10,- p.m.)
X (Bij basis pakket)Ja (Bij Complete en Max pakket)
JaJa ( € 10,- p.m.)

>Terug omhoog

Tv-programma’s opnemen met interactieve televisie

Naast Programma Gemist kan je er ook voor kiezen om tv-programma’s op te nemen. Dit is mogelijk via twee manieren: via een PVR (Personal Video Recorder) en via de Cloud. Een PVR is je interactieve tv ontvanger met een ingebouwde harde schijf waar je de programma’s kunt opslaan. De aanbieders Tele2, Vodafone en Ziggo maken gebruik van een PVR. De overige aanbieders maken gebruik van opnemen via de cloud. Je krijgt als het ware een beetje ruimte in het netwerk om je opnames te bewaren.

Het scheelt per aanbieder hoeveel uur of aantal gigabyte je kunt opnemen. Daarnaast scheelt het ook per provider of je meerdere programma’s tegelijkertijd kunt opnemen en of je extra moet betalen voor de dienst. In onderstaande tabel is te zien welke providers interactieve tv aanbieden met een opnemen pakket.

ProviderAantal uur/GB opnemenPrijs per maandAantal programma's tegelijkertijd
80 uur€ 6,-1
200 uur€ 5,-6
100 uur€ 5,-1
320 GB€ 5,-2
200 uurGratis6
500 GBGratis4
200 uurGratis6

>Terug omhoog

Programma’s pauzeren met interactieve tv

Met interactieve tv is het ook mogelijk om tv-programma’s te pauzeren. Zo kan je gewoon even de deur open doen als de bel gaat of wat drinken inschenken, zonder iets te missen van het tv programma. Bij de meeste providers kan je gratis pauzeren met interactieve tv, bij anderen betaal je iets meer per maand.

Zo betaal je bij Vodafone en Tele2 een meerprijs per maand voor een harddiskrecorder om te kunnen pauzeren. Bij Fiber moet je het opnemen basispakket aanschaffen om programma’s te kunnen pauzeren.

Interactieve tv kijken met de Xbox One

KPN heeft in samenwerking met Microsoft de mogelijkheid gecreëerd om via de Xbox One interactieve televisie te gebruiken. Zo kan je de tv-gids raadplegen, programma’s pauzeren en opnemen. Dit is een groot voordeel omdat je hierdoor niet hoeft te switchen tussen je Xbox en je TV ontvanger om televisie te gaan kijken. Mocht je druk bezig zijn met een potje FIFA maar toch de laatste kilometers van de Tour de France willen zien, ben je binnen een paar seconden overgeschakeld.

ProviderPauzeren gratisPauzeren betaald
X€ 3,-
JaGratis
JaGratis
X€ 5,-
JaGratis
JaGratis
JaGratis

>Terug omhoog

Aanbieders met Begin Gemist bij interactieve tv

Een andere functie van interactieve televisie is Begin Gemist. De naam zegt het al, met Begin Gemist hoef je nooit meer het begin van het tv-programma te missen. Mocht je net tien minuten later thuis komen dan gepland en daardoor je favoriete programma missen. Dan is dit geen probleem meer. Met één druk op de knop kan je namelijk terugspoelen naar het begin.

Indien het programma al is afgelopen, dan kan je gebruik maken van de functie Programma Gemist. Ook bij de functie Begin Gemist geldt dat dit bij alle Nederlandse zenders mogelijk is. Echter is het bij de meeste commerciële zenders nog niet mogelijk, omdat je anders de reclameblokken zou kunnen vermijden. Naar verwachting zal het in de toekomst wel mogelijk zijn om ook bij commerciële zenders Programma en Begin Gemist te gebruiken.

ProviderBegin Gemist
Nee
Ja
Ja (€ 5,- p.m.)
Ja
Ja
Ja
Ja

>Terug omhoog

Welke aanbieders bieden Online tv kijken aan

Misschien wel de populairste interactieve tv dienst is het Online tv kijken. Het is tegenwoordig namelijk niet alleen maar mogelijk om thuis via je televisie tv te kijken maar ook via je tablet, smartphone en laptop. Alle aanbieders bieden een app aan om online tv te kunnen kijken, echter is het bij sommigen zelfs mogelijk om ook buitenshuis tv te kijken. Ben je bijvoorbeeld onderweg en wil je je favoriete voetbalclub zien spelen? Dan is Online tv kijken ideaal, zo hoef je nooit meer iets te missen.

Alle providers bieden een applicatie aan, voor zowel Android als iOS, om online tv te kunnen kijken. Bij de providers Telfort, Vodafone, KPN, Ziggo en XS4ALL is het mogelijk om buitenshuis tv te kijken. Let wel op dat tv kijken binnenshuis via Wifi kan. Buitenshuis tv kijken kost je wel mobiele data, zorg er dus voor dat je genoeg mobiel internet hebt.

ProviderBegin Gemist
Nee
Ja
Nee
Ja
Ja
Ja
Ja

>Terug omhoog

De aanbieders met het beste interactieve tv aanbod

De alles in 1 aanbieders bieden uiteenlopende interactieve televisie diensten aan. De verschillen zitten vooral in de mogelijkheden van de verschillende diensten en een eventuele meerprijs die je per maand moet betalen. In het onderstaande overzicht is te zien per provider wat aangeboden wordt qua interactieve televisie met een algemene eindbeoordeling. De eindbeoordeling is tot stand gekomen door de voordelen, nadelen en de prijs tegen elkaar af te wegen.

Aanbieder Tele2 scoort gemiddeld een 6,5 op het gebied van interactieve televisie. Het voordeel is dat het mogelijk is om tot tien dagen tv programma’s terug te kijken. Daarnaast biedt Tele2 het goedkoopste alles in 1 pakket aan. Het biedt echter niet veel uitgebreide interactieve tv diensten aan.

10 dagen programma gemist
Goedkoopste alles in 1 pakket

1 programma tegelijkertijd opnemen
Geen Begin Gemist
Geen buitenshuis tv kijken

6,5

Internet TV en bellen

50/5 Mbit DSL
19 zenders - 18 in HD
€ 0,09 per minuut

Prijs details

€ 35,00 p.m.
Activatiekosten € 10,-
Eerste 3 maanden € 10,00 p.m.

Maandprijs

€ 29,58

Meer Info

Telfort scoort een 7,5 op het gebied van interactieve televisie. Je kunt zelfs zes tv programma’s tegelijkertijd opnemen, gratis de tv pauzeren en gebruik maken van Begin Gemist. Het enige minpuntje is dat je moet betalen als je tot tien dagen terug tv programma’s wilt kijken.

6 programma's tegelijkertijd opnemen
Gratis pauzeren
Gratis Begin Gemist

Betaald tot 10 dagen terug kijken

7,5

Internet TV en bellen

40/4 Mbit DSL
70 zenders - 31 in HD
€ 0,10 per minuut

Prijs details

€ 39,00 p.m.
Activatiekosten € 30,-

Maandprijs

€ 41,50

Meer Info

Online biedt geen uitgebreide interactieve tv diensten aan, tenzij je er voor wilt betalen. Dit is een minpunt van aanbieder Online. Mocht je extra willen betalen voor interactieve televisie biedt Online wel verschillende functies aan. De aanbieder scoort een 6.

Veel functies maar wel betaald

Betalen voor Programma Gemist
Betalen voor opnemen
Niet buitenshuis tv kijken

6

Internet TV en bellen

30/3 Mbit DSL
72 zenders - 24 in HD
€ 0,075 vast en 0,10 mobiel

Prijs details

€ 37,00 p.m.
Activatiekosten € 0,-
Eerste 3 maanden € 10,- p.m.

Maandprijs

€ 35,75

Meer Info

Vodafone biedt een opslag aan van 320 GB, je kan hierdoor veel programma’s opnemen. Daarnaast kan je gebruik maken van Begin Gemist, buitenshuis tv kijken en kan je tot tien dagen tv-programma’s terugkijken. Een minpuntje is dat je extra moet betalen om te kunnen opnemen en pauzeren. Vodafone scoort gemiddeld een 7.5.

Tot 10 dagen terug kijken
Veel opslaggeheugen
Begin Gemist + Buitenshuis tv kijken

Betalen voor pauzeren en opnemen

7,5

Internet TV en bellen

50/50 Mbit Glasvezel
60 zenders - 28 in HD
€ 0,09 per minuut

Prijs details

€ 48,50 p.m.
Activatiekosten € 0,-
Eerste 6 maanden € 20 p.m. korting

Maandprijs

€ 38,50

Meer Info

Aanbieder KPN heeft veel interactieve tv diensten. Zo kan je zes programma’s tegelijkertijd opnemen, gebruik maken van Begin Gemist, live pauzeren en buitenshuis tv kijken. Je moet echter wel een meerprijs betalen als je tot tien dagen programma’s terug wilt kijken. Gemiddeld scoort KPN een 7.5.

6 programma's tegelijkertijd opnemen
Gratis pauzeren
Begin Gemist + Buitenshuis tv kijken

Betalen om 10 dagen terug te kijken

7,5

Internet TV en bellen

100/100 Mbit Glasvezel
70 zenders - 30 in HD
€ 0,10 per minuut

Prijs details

€ 55,- p.m.
Activatiekosten € 0,-
Eerste 3 maanden € 20 p.m. korting

Maandprijs

€ 50,-

Meer Info

Ziggo is de beste provider voor interactieve televisie. Gemiddeld heeft de kabelprovider een 8 gescoord. Je kunt namelijk tot 500 GB aan programma’s opnemen, gratis pauzeren, Begin Gemist gebruiken en ze bieden het meest uitgebreide aanbod met Online tv kijken. Een klein smetje is echter dat bij het goedkoopste pakket niet alle functies mogelijk zijn.

4 programma's tegelijkertijd opnemen
Gratis pauzeren en Begin Gemist
500 GB opslag voor programma's
Meest uitgebreide aanbod Online tv kijken

Bij het basis pakket niet alle functies mogelijk

8

Internet TV en bellen

150/15 Mbit Kabel
70 zenders - 29 in HD
€ 0,10 per minuut

Prijs details

€ 59,95 p.m.
Activatiekosten € 17,50
Eerste 3 maanden € 34,95 p.m.

Maandprijs

€ 55,16

Meer Info

XS4ALL scoort met een 7.5 bovengemiddeld op het gebied van interactieve televisie. Zo kan je zes programma’s tegelijkertijd opnemen tot 200 uur. Daarnaast kan je gratis pauzeren, Begin Gemist gebruiken en buitenshuis tv kijken. Enige minpuntje: je moet betalen om tot tien dagen terug programma’s te zien.

200 uur opnemen
Gratis pauzeren en Begin Gemist
6 programma's tegelijkertijd opnemen
Buitenshuis tv kijken

Betalen om tien dagen terug te kijken

7,5

Internet TV en bellen

20/2 Mbit DSL
90 zenders - 28 in HD
€ 0,10 per minuut

Prijs details

€ 57,50 p.m.
Activatiekosten € 35,-
Eerste 3 maanden € 40,- p.m.

Maandprijs

€ 56,04

Meer Info

>Terug omhoog