Alles in 1 vergelijken bij KPN en Ziggo

1 december 2015

Alles in 1 vergelijken bij KPN en Ziggo

KPN en Ziggo zijn een van de grootste partijen bij het alles in 1 vergelijken. Beide aanbieders hebben de grootste netwerken van Nederland in handen.

KPN heeft het kopernetwerk in Nederland in beheer, net als het grootste gedeelte van het glasvezelnetwerk. Het kopernetwerk dat DSL internet levert, wordt ook wel de telefoonlijn genoemd. Ziggo heeft het kabel netwerk in handen dat internet levert via de coax kabel. Tussen DSL en kabel zitten nogal wat verschillen en deze lopen alsmaar op door de ontwikkelen op het gebied van deze internetverbindingen.

Alles in 1 vergelijken: Ziggo vs KPN

Ziggo weet meer zenders in HD aan te bieden dan KPN via hun kabel netwerk. Het voordeel van televisie bij Ziggo is dat je een aparte televisie kabel hebt die geen gebruik maakt van de internet bandbreedte. Dit is wel het geval bij televisie van KPN via DSL, daar wordt je internet verbinding gebruikt om de televisie kanalen te ontvangen. Hieronder doen we alles in 1 vergelijken tussen de pakketten die KPN en Ziggo momenteel aanbieden.

AanbiederAlles in 1Maandprijs
20 Mbit/s DSL
70 zenders waarvan 30 in HD
€ 0,075 per minuut bellen naar vast en € 0,10 per minuut naar mobiel
€ 42,50
meer info
Ziggo Logo40 Mbit/s kabel
70 zenders waarvan 29 in HD
€ 0,10 per minuut bellen naar vast en mobiel
€ 44,66
meer info
60 Mbit/s DSL
70 zenders waarvan 30 in HD
€ 0,075 per minuut bellen naar vast en € 0,10 per minuut naar mobiel
€ 53,75
meer info
Ziggo Logo150 Mbit/s kabel
70 zenders waarvan 29 in HD
€ 0,10 per minuut bellen naar vast en mobiel
€ 55,16
meer info
100 Mbit/s DSL
70 zenders waarvan 30 in HD
€ 0,075 per minuut bellen naar vast en € 0,10 per minuut naar mobiel
Incl. Spotify Premium
€ 57,50
meer info
Ziggo Logo300 Mbit/s kabel
115 zenders waarvan 38 in HD
€ 0,10 per minuut bellen naar vast en mobiel
€ 68,66
meer info

Al met al weet Ziggo dus een goedkoper abonnement aan te bieden dan KPN bij een hoge internetsnelheid, mocht je dus geïnteresseerd zijn in snel internet, dan kun je het beste kiezen voor alles in 1 van Ziggo.

» terug omhoog

De verschillen tussen DSL en kabel internet

Bij alles in 1 vergelijken is goed te zien dat DSL internet goedkoper is dan kabel internet. Dit komt doordat DSL een internet techniek is die al ver doorontwikkeld is door KPN. De kabel is iets duurder doordat het stabieler en sneller internet aan kan bieden dan DSL. Zo is het bij Ziggo mogelijk om een abonnement te nemen met meer dan 100 Mbit/s aan internetsnelheid.

Doordat de kabel geen snelheidsverlies kent naarmate de afstand tussen de wijkcentrale en woning groter wordt, is dit altijd een zeer populaire internet verbinding geweest. Echter is KPN druk bezig met het toepassen van nieuwe technieken zodat ook DSL internet een hoge snelheid weet te behalen. Door deze ontwikkelingen kunnen zij momenteel al een snelheid tot 100 Mbit/s aanbieden bij de meeste huishoudens in Nederland.

Toch zal men bij DSL nog snelheidsverlies kennen bij de langere afstand tussen woning en wijkcentrale, ondanks de nieuwe technieken. Echter is dit verre van wat het ooit geweest is en zal het internet sneller zijn dan je in eerste instantie denkt. Als voorbeeld: bij een Tele2 50 Mbit/s abonnement met de nieuwste technieken, behaalt men bij een afstand van 2,1km tot de wijkcentrale nog een snelheid van 47,5 MBit/s. Let op dat de snelheid ook afhangt van de kwaliteit van de koperkabel.

De uploadsnelheid van DSL internet met de nieuwe technieken wordt steeds beter, zo wordt de maximale upload snelheid steeds vaker daadwerkelijk behaalt. De verhouding is vooralsnog één tiende van de downloadsnelheid krijg je aan uploadsnelheid. Toch wilt KPN daar verandering in gaan brengen vanaf februari 2016.

» terug omhoog

Alles in 1 vergelijken in 2016

KPN wilt ervoor zorgen dat de DSL uploadsnelheid bij een 100 Mbit/s abonnement stijgt tot 30 Mbit/s, hiermee zullen zij een flinke klap kunnen uitdelen aan kabel internet. Toch is de verwachting dat kabel internet met een antwoord kan komen voor het steeds sneller wordende DSL internet. Bij alles in 1 vergelijken zien we al dat Ziggo bij een 40 Mbit/s abonnement goedkoper is dan een 20 Mbit/s abonnement van KPN. Daarbij gaan de geruchten dat de nieuwe DOCSIS 3.1 techniek van Ziggo een forse stijging in snelheid met zich mee zal brengen. Het is aannemelijk dat kabel steeds dichter naar glasvezel internet zal groeien dan dat ze gaan concurreren met DSL.

Daarbij is kabel internet door bijna het hele land beschikbaar en op veel plaatsen veel sneller dan DSL internet. Let wel op dat er ook snelheidsverlies bij de kabel op kan treden, hoewel dit niet heel aannemelijk is. Dit kan gebeuren wanneer er veel mensen in je straat gebruik maken van Ziggo als aanbieder van alles in 1. Normaliter heeft Ziggo ergens in je wijk een centrum waarop alle Ziggo klanten worden aangesloten. Dit centrum verdeeld dan de bandbreedte over alle aangesloten kabel internet verbindingen. Vroeger was het weleens zo dat je op drukke tijdstippen zoals 's avonds een minder snelle verbinding dan gebruikelijk had. Tegenwoordig is ook de kabel techniek fors verbeterd en komt snelheidsverlies bijna niet meer voor.

» terug omhoog