Extra zenderpaketten vergelijken bij een alles in 1 pakket

29 juli 2016

Extra zenderpaketten bij een alles in 1 pakket

Een alles in 1 pakket is vaak helemaal zelf samen te stellen, naar de wensen die je hebt. Naast het standaard tv basispakket, zijn er nog veel meer mogelijkheden zoals een pluspakket of Fox Sports. Wij zochten voor je uit welke providers extra zenderpakketten aanbieden, wat het precies inhoud en welke kosten hierbij komen kijken.

Alles in 1 pakket vergelijken met een pluspakket

Wanneer je regelmatig televisie kijkt en het leuk vindt om net wat extra zenders te ontvangen van je provider, kan je kiezen voor een pluspakket. Een pluspakket houdt in dat je onder andere extra zenders kan ontvangen. Bij elke provider verschilt echter wat er in het pluspakket zit en welke prijs hier aan vast zit. In de onderstaande tabel worden de pakketten en de prijzen weergeven van de providers die een pluspakket aanbieden.

ProviderPluspakketMaandprijs
Tele2 pluspakket22 extra tv zenders€ 5,00,-
meer info
XS4ALL pluspakket30 extra tv zenders
5 extra HD zenders
Pauzeren, opnemen en terugkijken tot 10 dagen
€ 5,00,-
meer info
KPN pluspakket40 extra zenders
20 Extra films
Programma gemist 10 dagen terugkijken
€ 7,50,-
meer info
Online pluspakket36 extra tv zenders
3 extra HD zenders
€ 7,50,-
meer info
Ziggo pluspakket55 extra tv-zenders
11 extra HD zebders
€ 9,95,-
meer info
Telfort pluspakket35 extra zenders
20 extra film
400 uur aan tv-series
Programma gemist tot 10 dagen terugkijken
€ 10,00,-
meer info

Bij Telfort krijg je nu de eerste twee maanden een gratis pluspakket.

Alles in 1 aanbieders Tele2 en Xs4all bieden het goedkoopste pluspakket aan en vragen maandelijks €5,00 extra. Naast dat de providers onderling verschillen van prijs, verschillen ze ook wat betreft de inhoud van het pluspakket. De providers KPN en Telfort bieden een uitgebreid pluspakket aan. Naast extra zenders bieden zij ook films aan en geven de mogelijkheid om een programma tot 10 dagen later terug te kijken. De providers KPN en Ziggo bieden een extra service aan, bij deze providers kan je namelijk het pluspakket maandelijks uitzetten. Zo is het gemakkelijk om het pluspakket eens uit te proberen en zit je niet meteen vast aan een jaarabonnement.

Vodafone heeft niet een pluspakket zoals de andere providers. Deze provider biedt namelijk themapakketten aan, zo kan je bijvoorbeeld er voor kiezen om je televisiepakket uit te breiden met een kids of entertainment pakket. In tegenstelling tot de andere aanbieders krijg je hierin meer keuzevrijheid.

Alles in 1 pakket vergelijken met een FOX Sports Compleet

Voor de echte sportliefhebber bieden providers een FOX Sports Compleet pakket aan. Een FOX Sports Compleet pakket houdt in dat je naast het basispakket zes extra FOX Sports kanalen ontvangt. In de onderstaande tabel is te vinden welke providers FOX Sports Compleet aanbieden en welke prijs je daarvoor moet betalen.

ProvidersMaandprijs
€19,95 (eerste 12 maanden, daarna €25,-)
€20,- (Eerste 12 maanden, daarna €25,-)
€24,95,-
€25,-
€25,-
€25,-
€25,-

De meeste providers vragen ongeveer hetzelfde bedrag voor het Fox Sports Compleet pakket. Vodafone is op dit moment het voordeligst. Vanaf 1 september gaat er echter wat veranderen bij Vodafone waardoor de prijs voor FOX Sports Compleet verlaagd wordt tot €15,-. Hieronder is te lezen wat er bij Vodafone zal gaan veranderen.

Fox HD 1 standaard in het TV-basis pakket van Vodafone

Fox Sports HD 1 zal op korte termijn standaard in het tv-basis pakket komen. Bij Vodafone zal deze nieuwe wijziging ingaan vanaf 1 september 2016. Andere providers zijn nog aan het kijken hoe, wanneer en of ze dit ook zullen gaan doen.

Wat houdt dit in voor het tv-basispakket? Vodafone verhoogt het digitale basispakket tot €2,50 per maand. In dit basispakket zit vanaf 1 september FOX Sports 1 HD, op dit kanaal worden belangrijke wedstrijden uit de Eredivisie getoond. Vodafone is dus tot dusver de enige provider die akkoord is gegaan met deze verhoging. Bestaande abonnees van FOX Sports gaan er financieel op vooruit ten opzichte van de oude situatie. Om alle zes de kanalen te bekijken van FOX Sports, had je als klant een compleet abonnement nodig van FOX Sports. De prijs voor een compleet abonnement is maandelijks €25,-. Na het sluiten van een overeenkomst is deze prijs gedaald tot een maandprijs van €12,50. Omdat het basispakket is verhoogt met €2,50, betalen klanten vanaf 1 september voor een compleet FOX Sports abonnement slechts €15,- per maand. Wanneer je echter nooit voetbal kijkt, zal je er financieel op achter uit gaan omdat je €2,50 extra zal betalen voor het basispakket.

Naast dat er verschillen zijn per provider voor extra zenderpakketten verschillen providers ook met elkaar van de snelheid internet, de beltarieven en de uiteindelijke maandprijs. Via alles in 1 vergelijken kun je kijken welke provider het beste bij je wensen past.