Hoe kan ik overstappen van internet provider?

6 augustus 2019

Hoe kan ik overstappen van internet provider?

Heb je besloten dat je wilt overstappen van internet provider? Hoe ga je dan te werk? Overstappen van internet provider is tegenwoordig echt niet zo moeilijk meer en heb je vaak zo gedaan.

Check of je al kunt overstappen

Om te weten per wanneer je kunt overstappen, kun je het makkelijkste je huidige contract checken. Omdat je een internet abonnement met een looptijd van één jaar aangaat en internet providers niet meer stilzwijgend mogen verlengen, betekent dit dat je na dat jaar vanaf ieder moment kunt overstappen. Je internet abonnement wordt automatisch na één jaar omgezet in een abonnement voor onbepaalde tijd en is vanaf dat moment per direct opzegbaar.

Is de einddatum van je contract verstreken, dan kun je meteen beginnen met alles in 1 providers vergelijken en overstappen. Houdt daarbij wel rekening met maximaal één maand opzegtermijn. Kun je de einddatum op je contract niet vinden, bel dan even met je provider aan de hand van je klantnummer.

Doe de postcodecheck

Kun je al overstappen? Doe dan de postcodecheck en begin met alles in 1 pakketten vergelijken op jouw adres. Het is slim om van tevoren vast na te denken over naar wat voor alles in 1 abonnement je op zoek bent. Wil je bijvoorbeeld een goedkoper abonnement, een sneller abonnement of weten wie de beste is op jouw adres naar prijs en kwaliteit? Door de filters in onze alles in 1 vergelijker te gebruiken kun je precies aangeven wat je zoekt.

Heb je eenmaal je keuze gemaakt dan sturen wij je door naar de website van de betreffende provider. Daar kun je je online aanmelden, waarop je overstap in gang wordt gezet.

Overstappen met de overstapservice

Wanneer je via de link op onze website overstapt maak je automatisch gebruik van de gratis overstapservice. Dat betekent dat je huidige en nieuwe provider samen jouw overstap regelen en jij hier geen omkijken naar hebt. Je oude contract wordt netjes voor je opgezegd en je nieuwe abonnement wordt klaargezet en gaat in op de afgesproken datum. Bovendien heb je 14 dagen bedenktijd nadat je aanmelding is bevestigd door je nieuwe provider. Zo kun je altijd nog een nachtje slapen over je keuze zonder er meteen aan vast te zitten.

Het enige wat je nog hoeft te doen voordat je helemaal bent overgestapt is de installatie van je abonnement. Met de handige doe-het-zelf-pakketten van providers heb je dit vaak zo geregeld. Het is vaak niets meer dan je modem aansluiten op het stopcontact. Een Wifi-wachtwoord en netwerk zijn tegenwoordig al voor je aangemaakt. Denk je er zelf niet uit te komen, dan bieden de meeste providers gratis installatie door een monteur aan. Deze regelt dat op de afgesproken datum de installatie van je abonnement.