Installatie van je internet abonnement

16 mei 2019

Installatie van je internet abonnement

Installatie van je internet abonnement

Als je kiest voor een internet abonnement heb je vaak de keuze tussen het pakket zelf installeren of het laten installeren door een monteur.

Doe het zelf pakket

Een doe het zelf pakket is zeer eenvoudig voor de meeste mensen. De handleiding is zeer duidelijk en het modem is meestal zeer eenvoudig te installeren. Bij DSL krijg je vaak meerdere opzetstukken voor de telefoonlijn omdat deze in de afgelopen decennia vaak veranderd zijn. Hetzelfde geldt voor kabel internet. Hierbij zijn de aansluitingen ook met de jaren veranderd en worden er dus verschillende opzetstukken meegeleverd. Net als bij DSL en kabel krijg je bij glasvezel ook duidelijke instructies mee om het alles in 1 pakket zelf te installeren.

Monteur laten komen

Mocht je er niet zeker van zijn dat je het internet zelf aan kunt sluiten, dan kan je vaak optioneel kiezen voor een monteur. Bij sommige providers is deze zelfs gratis als je een alles in 1 pakket afneemt. De monteur zorgt er dan voor dat je pakket geïnstalleerd wordt. Let er wel op dat als je een hele oude COAX aansluiting hebt met één of twee ingangspunten dat je zelf dient te zorgen voor een opzetstuk. De kosten hiervan zijn voor jezelf. Je kunt opzetstukken voor de COAX kabel vaak vinden bij een winkel als de Handyman of de lokale kabelboer.