Installatie van je internet abonnement

16 mei 2019

Installatie van je internet abonnement

Ga je alles in 1 vergelijken en sluit je een nieuw abonnement af, dan is de volgende stap de installatie van je abonnement. Je kunt ervoor kiezen je alles in 1 pakket zelf te installeren met een doe-het-zelf-pakket, of je kunt een monteur laten langskomen om je abonnement in orde te maken.

1. Doe het zelf pakket

Een doe het zelf pakket is zo ingericht dat je met een handleiding eenvoudig je abonnement kunt installeren. Het modem goed instellen is gemakkelijk zelf te doen met de duidelijke bijgeleverde instructies van je provider. Naast een papieren handleiding hebben alle providers wel een duidelijke online instructie of video instructie. Bovendien is het meeste werk al voor je gedaan, zoals het aanmaken van een Wifi-netwerk en wachtwoord. Het voordeel van een doe-het-zelf -pakket is dat je niet hoeft te wachten op een monteur.

Waar je wel even op moet letten is als je van de ene internetverbinding naar een andere gaat, bijvoorbeeld van DSL internet naar kabel internet, je aansluiting inmiddels mogelijk verouderd is. Het kan daarom zijn dat je telefoon- of kabelaansluiting vervangen moet worden. Ook moet je mogelijk (extra) lange kabels trekken, afhankelijk van waar de aansluiting in je woning zit.

2. Installatie door een monteur

Mocht je er niet zeker van zijn dat je het internet zelf kunt aansluiten, dan kun je natuurlijk gewoon een monteur langs laten komen. Wanneer je overstapt van alles in 1 pakket is installatie bijna in alle gevallen gratis.

Je maakt eenvoudig een afspraak met je provider voor de installatie van je internet abonnement via je provider. Er zal op de afgesproken datum een monteur langskomen om je internet verbinding in orde te maken. De monteur regelt naast het instellen van je modem meteen het vervangen van de aansluiting voor je indien nodig, en het aanleggen van de juiste bekabeling.

Houdt er wel rekening mee dat de kosten voor vervanging van bestaande apparatuur en bekabeling voor eigen rekening komen. Als alles in aangesloten doet de monteur meteen een Wifi-check voor je, zodat je zeker weten overal in je woning goed draadloos internet hebt.