KPN biedt glasvezel internet standaard aan

4 juli 2014

Internet provider KPN heeft haar pakketten verandert. De alles in 1 en glasvezel pakketten zijn samengevoegd.

Glasvezel internet

Glasvezel is de nieuwste techniek omtrent commercieel internet. De informatie overdracht bij glasvezel gaat door middel van lichtsignalen. Bij providers die enkel ADSL aanbieden gaat de informatie overdracht door middel van elektrische signalen. Beiden hebben een geleider nodig voor deze informatie overdracht.

Bij glasvezel gebeurt dit door middel van minuscule glaskabels. Bij een ADSL verbinding gaat dit via koperen kabels. De elektrische signalen hebben op de koperkabel een verval. Koper heeft namelijke een kleine elektrische weerstand. Echter wordt deze weerstand groter naarmate de kabel langer wordt.

Alles in 1 pakketten van KPN

ADSL internet van KPN heeft minder last van het verval op een grote afstand. KPN is vorig jaar een project gestart door extra ADSL centrales (wijkcentrales) te plaatsen. Hierdoor is afstand tussen wijkcentrale en consument vermindert en daardoor zijn snellere downloadsnelheden mogelijk bij de alles in 1 pakketten. KPN heeft ook haar alles in 1 pakketten verandert, het aantal verschillende mogelijkheden is namelijk vermindert. Voorheen boodt KPN 21 verschillende alles in 1 pakketten aan. Met deze nieuwe verandering zijn er nog maar 4 verschillende pakketten mogelijk.

Voorheen waren er aparte glasvezel en ADSL pakketten. Nu biedt KPN standaard glasvezel internet aan waar dit mogelijk is. Als er nog geen glasvezel internet mogelijk is op de locatie zal ADSL worden geleverd. De nieuwe alles in 1 klanten van KPN krijgen dus glasvezel internet met de snelheid van ADSL met het standaard pakket. De standaard downloadsnelheid bij het duurste pakket is 50 Mbit/s.

Internetsnelheid bij KPN

Bij het Premium alles in 1 pakket van KPN is de standaard downloadsnelheid 50 Mbit/s. De maximaal haalbare downloadsnelheid via glasvezel internet is vele male hoger dan bij ADSL internet. Bij glasvezel internet is er maximaal 500 Mbit/s download en uploadsnelheid mogelijk. Deze internetsnelheid is echter maar bij ongeveer 25% van de glasvezelaansluitingen mogelijk. De optie voor een download en uploadsnelheid van 100 Mbit/s is echter wel mogelijk bij elke glasvezelaansluiting. Deze extra opties kosten respectievelijk € 17,50 (500 Mbit/s) en € 7,50 (100 Mbit/s).

Alles in 1 pakket prijzen van KPN

Hieronder is een overzicht van de alles in 1 pakketten van KPN.

 

PakketnaamDownloadsnelheidPrijs per maand
Instap10 Mbit/s€ 45,-
Standaard50 Mbit/s€ 54,-
Premium50 Mbit/s€ 82,50

Het is mogelijk om met het instap pakket van KPN, een internetsnelheid van 500 Mbit/s te krijgen. Het instap pakket van KPN kost € 45,- per maand, daarnaast kost de optie van 500 Mbit/s internet € 17,50 per maand extra. De downloadsnelheid van 500 Mbit/s is dus mogelijk voor € 62,50 per maand.

> Bekijk de goedkoopste alles in 1 pakketten