NLE of Ziggo alles in 1 pakket kiezen

3 maart 2017

NLE of Ziggo alles in 1 pakket kiezen

Sinds de komst van alles in 1 provider NLE vragen veel Ziggo klanten zich af of ze niet moeten overstappen. Het heeft immers zo zijn voordelen om internet, bellen en tv af te nemen bij de NLE.

Een van de voornaamste redenen om over te stappen van Ziggo naar de NLE is de prijs. Nergens vind je een goedkoper alles in 1 pakket dan bij deze nieuwe internet provider. Met een actie aanbod van € 29,95 per maand waarbij de vaste telefoonlijn en het TV pakket gratis is lijkt een keuze voor de NLE voor de hand te liggen.

Wanneer kies je voor de NLE in plaats van Ziggo

Als je op een adres woont waar een hoge DSL internetsnelheid beschikbaar is dan is het raadzaam om te kiezen voor de NLE. Bij alle abonnementen van de NLE krijg je altijd de hoogst haalbare internetsnelheid. Als dit bijvoorbeeld 100 Mbit/s is, dan betaal je in verhouding met Ziggo zeer weinig voor je alles in 1 pakket. Een bijkomend voordeel van de NLE is dat je maar liefst 117 tv zenders krijgt, waarvan 45 in HD. Bij concurrent Ziggo krijg je slechts een internetsnelheid van 40 Mbit/s en 78 tv zenders, waarvan 35 in HD voor € 45,95 per maand. Je bent bij de NLE ruim € 15,- per maand voordeliger uit met een beter pakket.

> Check hier of snel DSL internet op jou adres beschikbaar is

ProviderAbonnementMaandprijs
NLEx100 Mbit/s
117 tv-zenders - 45 in HD
Vast bellen
€ 29,95
meer info
Ziggo40 Mbit/s
78 tv-zenders - 35 in HD
Vast bellen
€ 45,95
meer info

Als je al energie van de NLE hebt, dan krijg je nog eens extra € 25,- combikorting als je ook een alles in 1 pakket afneemt bij deze leverancier. De levering werkt op dezelfde manier als dat Tele2, Telfort, T-Mobile etc. hun diensten leveren. Net als bij andere providers krijg je een gratis overstapservice zodat je niet met dubbele kosten komt te zitten.

Hoe levert de NLE zijn internet, tv en telefonie?

De NLE levert het goedkoopste alles in 1 pakket via het KPN netwerk. Dit betekent dat je stabiliteit en kwaliteit kan verwachten. Het is zelfs zo dat je meer TV zenders in digitale en HD kwaliteit ontvangt bij de NLE dan KPN zelf. Het verschil tussen providers zoals de NLE en Tele2 met KPN is dat zij geen 'Pair Bonding' pakketten aan kunnen bieden. Dit is exclusief verkrijgbaar bij KPN en XS4ALL. Dit houdt in dat als je op een adres woont waarbij een 2e koperkabel aanwezig is, de internetsnelheid verdubbeld kan worden. Andere providers kunnen slechts van 1 koperkabel gebruik maken. De 2e kabel is in eerste instantie bedoelt als backup lijn, maar KPN wist hier met de 'Pair Bonding' techniek de kabels te verenigen en een hogere internetsnelheid te leveren.

Wanneer kiezen voor Ziggo in plaats van de NLE

Mocht je op een adres wonen in het buitengebied of een oud stadscentrum, dan is de kans groot dat DSL internet geen hoge snelheid behaald. In deze situaties is het raadzaam om te kiezen voor Ziggo. Hiermee krijg je niet alleen sneller, maar ook stabieler internet, televisie en bellen geleverd.

> Check hier de internetsnelheid en beschikbare pakketten op jou adres

ProviderAbonnementMaandprijs
NLEx100 Mbit/s
117 tv-zenders - 45 in HD
Vast bellen
€ 29,95
meer info
Ziggo150 Mbit/s
78 tv-zenders - 35 in HD
Vast bellen
€ 59,95
meer info

Een ander bijkomend voordeel van Ziggo is dat je kan kijken naar Ziggo Sports. Op deze zender kan je kijken naar de beste voetbalwedstrijden en de Formule 1 met Max Verstappen. Als je een groot sportliefhebber bent dan is Ziggo een geschikte keus voor jou. Naast het alles in 1 pakket krijg je tevens toegang tot online TV kijken. Hiermee kan je op laptop, tablet of smartphone naar televisie zenders kijken in 720p kwaliteit. Ook wel HD ready genoemd.