Overstappen met nummerbehoud

1 augustus 2019

Overstappen met nummerbehoud

Het is wel zo makkelijk om bij het overstappen van alles in 1 pakket je huidige nummer te behouden. Je familie en vrienden kennen immers je telefoonnummer en het zou vervelend zijn als je bij iedere overstap je nummer moest wijzigen. Gelukkig hoeft dat ook niet, en kun je bij vrijwel alle providers je telefoonnummer (gratis) over laten zetten en gebruik maken van nummerbehoud wanneer je overstapt via onze website. Dit is onderdeel van de overstapservice.

Wanneer is nummerbehoud mogelijk?

In alle gevallen is nummerbehoud mogelijk, behalve wanneer je gaat verhuizen naar een gebied met een ander netnummer. Iedere regio in Nederland heeft een eigen netnummer. Dat zijn de eerste drie cijfers, bijvoorbeeld 020 of 030. Blijf je binnen de regio met hetzelfde netnummer wonen, dan is nummerbehoud gewoon mogelijk. Daarbij maakt het niet uit of je overstapt naar een andere alles in 1 provider of huidige abonnement wijzigt.

Verhuis je naar een woning buiten de regio met een ander netnummer? Dan kun je helaas je huidige nummer niet behouden en krijg je een nieuw telefoonnummer.

Wat kost nummerbehoud?

Nummerbehoud is bijna altijd gratis. Sluit je een nieuw abonnement af bij je huidige provider, dan kost nummerbehoud je niets. Stap je over naar een nieuw alles in 1 abonnement, dan kost het maximaal € 10,-. Wij hebben uitgezocht bij welke providers nummerbehoud allemaal gratis is, je ziet ze in onderstaande tabel. Alleen bij Online betaal je eenmalig € 10,- .

Bij de volgende providers is nummerbehoud gratis

Hoe vraag ik nummerbehoud aan?

Nummerbehoud aanvragen gaat in de meeste gevallen heel gemakkelijk. Heb je je keuze gemaakt voor een nieuwe provider met alles in 1 vergelijken. Ga dan via de link in de vergelijker naar de website van de provider en geef op het aanmeldformulier aan dat je je huidige nummer wilt behouden. Vaak gaat dit gewoon door middel van een vinkje checken op het aanmeldformulier en het invullen van je huidige nummer. Je nummerbehoud gaat in op het moment dat je oude abonnement stopt.

Vraag nummerbehoud op tijd aan

Houdt er tot slot wel rekening mee dat je nummerbehoud op tijd aanvraagt. Doe dit tenminste 10 werkdagen voordat je oude abonnement stopt. Je nieuwe provider heeft namelijk minimaal 10 werkdagen nodig om het nummerbehoud te verwerken in het systeem. Vraag je nummerbehoud korter dan 10 werkdagen van tevoren aan en uiterlijk 1 dag voordat je oude abonnement stopt, dan zit je mogelijk een aantal dagen zonder telefonisch bereik zodra je nieuwe abonnement in gaat. Geef daarom op tijd door dat je gebruik wil maken van nummerbehoud.