Per wanneer kan ik overstappen?

25 juli 2019

Per wanneer kan ik overstappen?

Wil je overstappen van internet provider? Kijk dan eerst even of dat al kan. We leggen je uit per wanneer je kunt overstappen.

Einde contractdatum checken

Een internet abonnement sluit je voor één jaar af. Omdat er een verbod is op stilzwijgende verlenging van internet abonnementen, wordt je contract voor bepaalde tijd na één jaar automatisch omgezet in een contract voor onbepaalde tijd, dat vanaf dat moment direct opzegbaar is.

Check daarom op je contract of bij jouw provider wanneer wat je contractperiode afloopt, vanaf die datum ben je vrij om over te stappen.

Komt de einddatum in de buurt of is deze al verstreken, dan is dat altijd een goed moment om weer even na te gaan of je huidige abonnement nog wel bij je past. Zo kan het zijn dat je bij een andere provider voordeliger uit bent. Anderzijds wil je misschien een sneller abonnement. Je zou in dat geval kunnen kijken of je alles in 1 glasvezel kunt vergelijken op jouw adres.

Tussentijdse prijsverhoging providers

Er geldt één uitzondering op overstappen na de einddatum van je contract, namelijk wanneer providers tussentijds hun prijzen verhogen. Veel alles in 1 providers verhogen jaarlijks per 1 juli hun prijzen voor bestaande – en nieuwe klanten.

Wanneer de prijsverhoging hoger is dan de huidige inflatie ben je vrij om direct over te stappen en tussentijds je contract kosteloos te beëindigen. Je hoeft dus niet akkoord te gaan met de eenzijdige prijsverhoging van je provider en kunt gaan kijken wie in dat geval het goedkoopste alles in 1 pakket aanbiedt.

Opzegtermijn bij overstappen

Wanneer je besluit over te stappen dien je rekening te houden met de opzegtermijn van maximaal 1 maand. Wil je dat je huidige alles in 1 abonnement naadloos overgaat in je nieuwe abonnement? Dan is het verstandig om een maand voor de einddatum van je huidige contract je overstap alvast door te geven.

Maak gebruik van de gratis overstapservice

Ga je alles in 1 vergelijken en heb je de provider van je keuze gevonden, dan maak je automatisch gebruik van de gratis overstapservice. Dat scheelt jou een hoop werk en is wel zo handig! Met de overstapservice regelen je huidige- en nieuwe provider samen je overstap.

Dit betekent dat je huidige abonnement voor je wordt opgezegd en je nieuwe abonnement op de afgesproken datum ingaat. Je hoeft dat niet zelf te regelen. Moet je abonnement op een later moment ingaan? Dat is geen probleem.