Stappenplan bij verhuizen

28 juni 2019

Stappenplan bij verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen is het altijd een goed moment om nog eens de abonnementen op je vaste diensten onder de loep te nemen. Past je huidige internet abonnement nog wel bij je op je nieuwe adres? En kan je abonnement nog wel geleverd worden? Wanneer je opzoek bent naar een internet abonnement voor je nieuwe woning, hebben we hieronder een stappenplan samengesteld voor je. .

Check je contractduur

Van belang is dat je overstapt zonder een overstapboete. Controleer dus altijd of je contracttermijn verlopen is en je abonnement maandelijks opzegbaar. Ben je al langer dan een jaar klant bij je huidige provider? Dan ben je contractvrij en kun je meteen overstappen.

Bedenk wat je wilt

Wil je liever alleen internet? Of toch een alles in 1 pakket waarbij je profiteert van hoge kortingsacties, een vaste telefoonlijn en een groot aantal televisiezenders?

Doe de postcodecheck

Met onze alles in 1 postcodecheck zie je snel en overzichtelijk welke internet abonnementen er op jouw adres mogelijk zijn. Afhankelijk van de type internetverbinding en snelheden kun je kiezen voor DSL, kabel of glasvezel internet.

Kies een provider en stap over

In onze vergelijker zie je een compleet overzicht van alle alles in 1 aanbieders van Nederland. We maken het overzichtelijk om zowel de pakketinhoud als de prijzen met elkaar te vergelijken. Het is vervolgens aan jezelf welke provider je kiest. In de resultaten van de vergelijker staat de goedkoopste internet provider altijd bovenaan. Hier hebben we zelf geen invloed op. Stap vervolgens over door het abonnement aan te vragen via de link in de vergelijker. Je maakt daarbij gebruikt van de gratis overstapservice

Nummer en e-mailbehoud

Heb je al een vaste telefoonlijn of e-mail adres bij je huidige provider? Dan kun je deze behouden. Nummerbehoud geef je eenvoudig door bij het aanvragen van je nieuwe abonnement. Je e-mail adres kun je vaak niet meenemen, omdat deze gekoppeld is aan je provider. De oplossing is om een e-mail adres aan te maken bij een partij die niet gekoppeld is aan een provider, bijvoorbeeld Outlook of Gmail.

Bedenktijd van 14 dagen

Je hebt bij het overstappen van internet provider altijd 14 dagen wettelijke bedenktijd. Mocht je je in de tussentijd dus nog bedenken, dan zit je nergens aan vast.