Tips bij het vergelijken van alles in 1 met mobiel

21 november 2017

alles-in-1-vergelijken-met-mobiel

De cijfers van de grootste internetproviders op de telecom markt liegen er niet om. De vraag naar een alles in 1 pakket met mobiel bij KPN is gestegen naar maar liefst 62% in het derde kwartaal van dit jaar. Bij ZiggoVodafone is dit 24%. En dan te bedenken dat de vraag vorig jaar nog maar rond de 10% schommelde. Niet vreemd dus dat steeds meer providers inspelen op de vraag naar de combinatie van een alles in 1 pakket met een mobiel abonnement en met allerlei extra’s en aanbiedingen op de proppen komen. We schreven al eerder op onze website over de populariteit van quad play abonnementen. Maar net als veel ontwikkelingen, snijdt het mes aan twee kanten. Naast de voordelen, kleven er twee nadelen aan. We geven je enkele tips om hiermee om te gaan.

De belangrijkste reden waarom steeds meer huishoudens overstappen naar alles in 1 met mobiel zijn de aantrekkelijke kortingen en vele extra’s die gegeven worden wanneer je internet, tv en vaste telefonie combineert met een mobiel abonnement bij één en dezelfde provider.

Afhankelijk van bij welke provider je een quad play abonnement afsluit krijg je leuke extra’s. Om er een paar te noemen: gratis populaire kids-, sport- of film en serie TV-zenders, dubbele mobiele data en belminuten en maandelijkse korting op je factuur.

Het fijne van een quad play abonnement is daarnaast dat het je administratie een stuk overzichtelijker maakt. Alle facturen ontvang je van dezelfde provider, wel zo makkelijk.

Fikse combinatievoordeel moet klanten binden

Bij het afsluiten van een quad play abonnement sluit je twee losse contracten af: één voor je ‘triple play’ pakket ; internet, tv en bellen én een los contract voor mobiele telefonie. De fikse korting en/of extra’s die je krijgt, krijg je over het hele pakket, dus over beide contracten samen.

Maar waar je op bedacht moet zijn als je in de toekomst wil overstappen naar een andere provider, voordat je contract afloopt, is dat dit ertoe kan leiden dat je deze korting en extra’s kwijt raakt en wellicht zelfs meer moet gaan betalen. Even tussendoor alleen je mobiele contract opzeggen gaat dus niet zomaar zonder mogelijk je voordelen te verliezen. Vraag je daarom af of je keuzevrijheid belangrijker vindt dan de kosten.

Quad play maakt vergelijken lastiger

Het aanbod van zoveel aantrekkelijke extra’s is ook gelijk de schaduwzijde van quad play abonnementen wanneer je aan het vergelijken bent. Hoe meer factoren er zijn om te vergelijken, hoe lastiger het wordt om één op één verschillende quad play abonnementen te vergelijken.

Zo wordt de ‘beste deal’ vinden een kwestie van kiezen tussen wat je het belangrijkste vindt: korting of extra’s?

Want de ene provider mag dan meer extra’s geven bij een pakket, een andere provider is waarschijnlijk goedkoper. En is een gratis TV-zender pakket dan ‘meer waard’ dan dubbele data krijgen of andersom? Wij snappen dat dit verwarrend kan zijn en het vergelijken lastig maakt.

Tips bij het vergelijken en overstappen van alles in 1 met mobiel

Om het vergelijken van quad play abonnementen daarom een stuk makkelijker te maken helpt het wanneer je de volgende tips in overweging neemt:

  • Check allereerst goed wat je nodig hebt voordat je gaat vergelijken. Kom je data en belminuten tekort bij je huidige mobiele abonnement? Volstaan je internetsnelheid en TV-zenderpakket nog?
  • Hoe pak je dat slim aan? Vergelijk losse (sim only) telefoon abonnementen en alles in 1 pakketten en leg de kosten naast elkaar. Voor sommigen zal een quad play pakket goedkoper uitvallen dan wanneer je twee losse contracten afsluit.
  • Beslis daarnaast voor jezelf van te voren of je voor korting gaat of de extra’s. Algemeen de ‘beste deal’ vinden is heel lastig en is dan ook meer een persoonlijk keuze. Zo kan het zijn dat het wellicht toch iets duurder is om een quad play pakket te nemen, maar je wel veel extra’s krijgt die je nu niet hebt maar wel zou willen.
  • Bedenk tot slot ook of je het de moeite waard vindt om eventueel extra kosten te betalen wanneer je alsnog tussentijds wil overstappen naar een andere provider en daarmee je quad play voordelen verliest.

Nu ben je klaar om te vergelijken en over te stappen! Ben je benieuwd welke alles in 1 met mobiel pakketten je kunt krijgen op jouw adres? Vul dan de postcodecheck op de website in.