Wat moet ik doen bij een verhuizing?

13 juni 2019

Wat moet ik doen bij een verhuizing?

Als je gaat verhuizen naar een andere woning zul je dit moeten aangeven bij je huidige internet provider. Jouw provider zal er dan ervoor zorgen dat je internet abonnement met je mee verhuist.

Geef je verhuizing op tijd door

Het is belangrijk dat je je verhuizing tijdig doorgeeft, omdat het verwerken ervan administratief nogal wat tijd kan kosten. Daarmee voorkom je dat je de eerste tijd in je nieuwe woning zonder internetdiensten zit. Gemiddeld duurt een verhuizing verwerken 1 week tot 30 dagen.

Abonnement meeverhuizen of opnieuw vergelijken

Het komt wel eens voor dat je provider de diensten die je afneemt niet kan leveren op je nieuwe adres. In dat geval wordt je internet abonnement kosteloos opgezegd en kun je alles in 1 vergelijken. Dus stel je hebt nu een glasvezel abonnement, maar je verhuist naar een woning zonder glasvezelaansluiting. Je huidige abonnement kan dan niet overgezet worden en je bent vrij om opnieuw alles in 1 te vergelijken en een abonnement voor kabel- of DSL internet af te sluiten.

Nu zal jouw internet provider het jammer vinden als je weggaat als klant en je vaak een nieuw aanbod doen. Dit kan interessant zijn, maar stem niet te snel in met een ander aanbod van je provider. We raden je aan je eerst even opnieuw te oriënteren bij ons of je niet bij een andere provider voordeliger uit bent op je nieuwe adres. Die kans is namelijk groot.