Zender HBO stopt met abonnementen in Nederland

14 oktober 2016

De betaalzender HBO zal per 1 januari stoppen met het aanbieden van abonnementen. Dit betekent dat de providers het HBO pakket zullen verwijderen uit hun abonnementen.

Vanaf 31 december kunnen klanten geen gebruik meer maken van de service van HBO en kunnen er geen series en films meer gekeken worden. De zenders HBO1, HBO2, HBO3, HBO On Demand en HBO GO komen daarmee te vervallen. HBO geeft aan dat het gaat om een ‘zakelijke beslissing’, maar geeft geen verdere toelichting.

Aanbieder Ziggo

De provider Ziggo heeft aangegeven films en series te blijven aanbieden, maar middels een andere service. Het moederbedrijf van Ziggo genaamd Liberty Global heeft 50% aandeel in HBO Nederland. Het is daarom zeer aannemelijk dat Ziggo een nieuwe unieke dienst zal gaan opzetten. Wat voor dienst dat zal zijn is nog onbekend.

Gevolg voor HBO klanten

Veel van de HBO abonnementen zitten bij de betaalde optie van aanbieders. Dit betekent dat klanten bij hun alles in 1 pakket de HBO zenders hebben aangeschaft. Het is op dit moment nog niet bekend hoe providers met deze verandering om zullen gaan. Eén ding is zeker en dat is dat de abonnementen zullen veranderen. De HBO pakketten worden aangeboden door de providers: Vodafone, KPN, Fiber en Telfort. De provider Online gaf het eerste jaar een gratis HBO pakket weg maar is na dit nieuws per direct gestopt met het aanbieden van deze actie. De overige providers bieden HBO nog wel aan en rekenen tussen de € 10 en € 15,50 per maand voor een HBO pakket.

Alternatieven voor HBO

Voor huidige HBO klanten is het aan te raden om de verandering van de abonnementen in de gaten te houden, zodat je niet te veel gaat betalen. Voor inzicht in prijzen van de nieuwe abonnementen, kan je alles in 1 vergelijken om te kijken wat de beste optie voor jou is. Voor de mensen die graag nog HBO willen aanschaffen is het handig om af te wachten wat het alternatief zal worden dat Ziggo gaat aanbieden. De Game of Thrones fans hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken omdat Ziggo vanaf januari de serie zal blijven aanbieden.

Als alternatieven voor HBO bieden de verschillende providers ook extra zenderpakketten aan. Provider Vodafone heeft bijvoorbeeld een entertainment pakket. De meeste andere providers hebben een pluspakket wat inhoudt dat je meer televisiezenders krijgt. Een ander alternatief is Netflix. Met Netflix heb je ook de mogelijkheid om films en series te bekijken voor € 10 per maand. Er zijn dus nog genoeg alternatieven voor de zenders van HBO